Sagolik harmoni

Med sina otvingade traditioner och inspirerande arv, är Indien världens mittpunkt för att landa i kroppen med yoga, meditation och ayurveda.

Det är få platser i världen som har en sådan mystik, storslagenhet men samtidigt välkomnande aura över sig som Khola Beach. Vi blir uppfyllda.

 

På en öde strand med Indiska Oceanen som närmaste vän ligger retreatet fördelat på ödmjukt härliga beach bungalows – berusande läckert och nästintill utopiskt. Tiden har stannat och allt är precis lika magiskt som vi drömmer om.

 

Boende

VI BOR I HÄRLIGA BUNGALOWS BELÄGNA PÅ VÅR ALLDELES EGNA PALMBEKLÄDDA STRAND, ÖVERBLICKANDES INDISKA OCEANEN. PLATSEN GÖR OSS GENAST NÄRVARANDE – VI LANDAR IN I DEN DÄR LJUVLIGA HARMONIN.

Under vintern finns det ingenstans i världen vi hellre vill vara än just här. Vädret, stranden, havet - känslan - är oslagbar. Det råder en magisk energi här – en nästintill obeskrivlig mystik som liksom bara måste kännas & upplevas.

 

Resan

TÄNK ATT NIRVANA BARA ÄR ETT PAR STENKAST BORT.

FLYGTUR

Resan från Skandinavien till Khola Beach som ligger i södra Goa tar cirka 11 timmar. Vi flyger in till Dabolim Airport, Goas egna flygplats som ligger sex mil från vår härliga strand. Qatar Airways, SAS, Jet Airways & KLM brukar alla ha smidiga & prisvärda alternativ.

För att boka flygresan rekommenderar vi vår favorit sökmotor momondo.com. Men vill du hålla någon i handen under bokningsprocessen så ta gärna kontakt med finfin resebyrån SN Resor och vår vän Maria som du når på 0971 - 58 222. Hälsa från Yogiakademin så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna.

TRANSFER TILL RETREATET

Vårt vinterhem ligger en timmes roadtrip från flygplatsen - meddela oss din ankomsttid så hämtar vi upp dig. Vi kickar igång med en skön yogaklass kl 16.30 första dagen och har en underbar avslutningsklass på kvällen dag 6. Så boka gärna passande flygtider.

 

Pedagogik

YOGIAKADEMIN ÄR INTE BARA EN YOGARETREAT, MEDITATIONSKURS ELLER HÄLSODETOX UTAN EN TOTALUPPLEVELSE FÖR KROPPEN & SINNET, EN RESA DU ALDRIG GLÖMMER.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre.
 
Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella verktyg.
 
Alla är vi olika men alla kan yoga och meditera. Det handlar varken om prestation, perfektion eller att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva mentalt och fysiskt. 

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Hatha och Vinyasa till lugnare former som Yin och Restorative och även Vipassana, dans och aktiva Osho-meditationer. För dig som inte känner till begreppen - inga problem, du kommer att älska det.

 

Under resan experimenterar och lekar vi med de olika teknikerna. Efter retreaten har du en alldeles egen personlig praktik som du kan göra var- och närsomhelst. Kanske är den 20 minuter lång, kanske två timmar - det spelar ingen roll, du bestämmer.

Efter att ha undervisat på studios i många år har vi märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och verkligen ge varje student en praktik som är unik och anpassad efter personens förutsättningar men det är just det vi gör.


Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost och massage.  

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.

 

Upplägget

YEAH – INDIEN ÄR JU YOGANS MODERLAND & HELA SÖDRA GOA GENOMSYRAS AV ETT ÖVERNATURLIGT LUGN, VACKRA STRÄNDER, LJUVLIGT VÄDER, ENASTÅENDE NATUR YOGA & MEDITATION - EN GIVEN FAVORIT PLATS FÖR OSS. 

TIDER & PRISER

Yogiakademins härliga sjudagars retreat i Khola Beach inkluderar boende i härliga bungalows precis på stranden, smarriga Ayurvediska måltider, 4-6 instruktörsledda yoga- och meditationstimmar per dag, samt transfer till och från flygplatsen.

 

Vi håller retreats perioderna:

29 oktober - 5 november

19 - 26 december

26 december - 2 januari

6 - 13 januari

21 - 28 januari

29 januari - 5 februari

5 - 12 februari

12 - 19 februari 

19 - 26 februari

26 februari - 5 mars

5 - 12 mars

12 - 19 mars

 

Priser från 9,950 kronor. Många stannar två veckor, och då ger vi en rabatt på 1,500 kronor andra veckan.

 

Mejla till oss på harmoni@yogiakademin.se för mer information.  

EN DAG I KHOLA BEACH

I takt med solen tassar vi upp i tystnad till vår första meditativa session. Vi överblickar den ändlösa horisonten och låter andetaget synkas med vågornas brus. Därefter gottar vi oss i färska frukter och mumsig gröt – även detta sker i tystnad. När du fyllt på med energi börjar dagens första och flowigaste yogapass. Du landar i kroppen & öppnar ögonen. Magin är ett faktum. I detta tillstånd avnjuter vi tillsammans den oemotståndligt ayurvediska lunchen. Mätt och belåten, chillar vi i hängmattan, tar ett bad, en båttur eller varför inte unnar kroppen en välgörande massage. Framåt eftermiddagen är det dags att låta kroppen smälta i en lugnare klass som tar oss genom solnedgången. En session som får din kropp & själ att dansa fram till kvällens enastående middag som givetvis följs av mysigt häng under stjärnorna.

RESEFÖRSÄKRING

Yogiakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo.

TRANSFER FRÅN FLYGPLATSEN

Yogiakademin hämtar upp dig på flygplatsen i Dabolim på ankomstdagens eftermiddag och droppar av dig där veckan efter. Meddela oss din ankomst & avresetid. 

dasasd