Byt Destination

Biarritz

 

Sensommar magi

Under september är vårt retreat beläget i den charmiga baskiska byn Ahetze strax utanför Biarritz. Det lyser en magisk aura över platsen, med sitt hav, berg och vackra dalar - som skapat för yoga och harmonisk meditation.

Ryanair flyger direkt till Biarritz från Stockholm - smidigt och prisvärt.

Teamet på plats är av yttersta världsklass. Våra yogalärares passion och nyskapande färgar av sig på de klasserna och vår kock leker läckert med plantbaserad kost.

 

Den härliga sensommaren i september är vår absoluta favorittid i Baskien - sommaren är fortfarande närvarande men det är lugnt och härligt  och den värmande solen är ödmjuk. Yogiakademins retreat vilar mellan Pyreneerna och Atlanten i den charmiga lilla baskisk byn Ahetze som ligger 30 minuter utanför Biarritz, den mytomspunna staden i sydvästra Frankrike.

 

Vi håller både weekend- och veckoretreats från den 31 augusti tills den 28 september.

 

 

7 anledningar att åka till Biarritz

1

Drömsk natur
Dramatiskt landskap.

2

Vi bor i en härlig villa
Mittemellan havet & bergen.

3

Enastående vackert
Hänförande utsikter över det Baskiska landskapet. 

4

Organiska råvaror
Direkt från byarna runtom.

5

Lugnet
Vakna till fågelkvitter & tystnad.

6

Magiskt team
Du är vårt största fokus.

7

Härliga männsiskor
Tillsammans skapar vi magi.

 

Hjärtat av Baskien

Vi bor i magnifik och charmig villa som är beläget i hjärtat av det rofyllda Baskien med en magnifik utsikt över Pyreneerna. 

Du bor i charmigt dubbel- eller trippelrum.

Villan är omringad av en stor trädgård och prunkande backdrop. Mellan sessions är poolen en härlig hägring.

 

Villan ligger beläget i den lilla basiska byn Ahetze strax utanför Biarritz i sydvästra Frankrike.

 

Resan

Osannolikt enkelt - du flyger direkt till Biarritz från Stockholm med Ryanair.

Flyg

Ryanair flyger direkt från Stockholm/Skavsta till Biarritz på torsdagar och söndagar och tar knappt tre timmar. Om du som Göteborgare inte vill ta dig till Stockholm eller Köpenhamn så flyger du antingen Air France via Paris eller Ryanair via London från Landvetter. Norwegian flyger direkt från Stockholm till Bordeaux som ligger ungefär två timmar norr om Biarritz med tåg, buss eller hyrbil. Du kan även kika på flyg till grannstäderna San Sebastian och Bilbao som har smidiga förbindelser och ligger nära Biarritz.

 

TRANSFER FRÅN FLYGPLATSEN

Yogifakademins transfer är anpassad efter Ryanairs flygningar från och till Stockholm/Skavsta på söndagarna samt på torsdagarna för dig som kör weekend-upplägget. Det kostar 20 Euro tur och retur och betalas på plats. Landar du annan tid rekommenderar vi taxi. 

Tåg

Ett miljövänligt alternativ är det blixtsnabba TGV-tåget. Från Paris till Biarritz tar det bara fem timmar. Sen kan du såklart köpa ett interrailkort och tåga hela vägen genom Europa - en idé är att köra upplägget fem resdagar under en tiodagarsperiod från 1,695 kr.

Bil

Från södra Sverige är det cirka 200 mil till Biarritz. Även om det är långt så är det en läcker road-trip.

 

Pedagogik

Yogiakademin är inte bara en yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen & sinnet, en resa du aldrig glömmer.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre.
 
Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella verktyg.
 
Alla är vi olika men alla kan yoga och meditera. Det handlar varken om prestation, perfektion eller att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva mentalt och fysiskt. 

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Hatha och Vinyasa till lugnare former som Yin och Restorative och även Vipassana, dans och aktiva Osho-meditationer. För dig som inte känner till begreppen - inga problem, du kommer att älska det.

 

Under resan experimenterar och lekar vi med de olika teknikerna. Efter retreaten har du en alldeles egen personlig praktik som du kan göra var- och närsomhelst. Kanske är den 20 minuter lång, kanske två timmar - det spelar ingen roll, du bestämmer.

Efter att ha undervisat på studios i många år har vi märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och verkligen ge varje student en praktik som är unik och anpassad efter personens förutsättningar men det är just det vi gör.


Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost och massage.  

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.

 

BRA ATT VETA

  • Biarritz ligger i Baskien som är ett område som sträcker sig in i Spanien och är känt för sin vackra natur och starka kultur.
  • Solen skiner alltid på Yogiakademin men det kan vara härligt att ha med sig en tröja eller två för lite kyligare morgnar eller kvällar.
  • Även om vi är barfota under yogan så kan det vara bra att ha med dina sneakers för att njuta av de vackra promenadstigarna runt villan.
  • Ryanair är supersmidiga då de flyger in direkt från Stockholm på söndagar - men de kan också vara ängsliga med baggage och nervösa kring övervikt så packar du lätt kan du klara dig på de 10 kilo i handbagage som ingår.

Upplägget

NU SÅ, ÄR DET SNART DAGS FÖR DITT LIVS HÄRLIGASTE RESA - EN PÅ ALLA SÄTT INSPIRERANDE VECKA PÅ EN MAGISK VILLA I BASKIEN.

TIDER & PRISER

Yoga- och meditationsretreat-priserna inkluderar boende i sju nätter (söndag-söndag), sex dagars yoga och meditationsklasser (måndag - lördag), härligt smakrik och nyttig mat - brunch & middag - samt individuella feedback sessioner med yoga- & mediationslärarna. Pris från 9,950 kronor.

 

Weekenduppläggen pågår från torsdag - söndag. Pris från 5,995 kronor.

 

Datumen vi kör är:

31 augusti - 3 september

3 - 10 september

10 - 17 september

17 - 21 september

21 - 24 september

24

 

 

Om det dyker upp några frågor så är det bara att höra av dig till oss på harmoni@yogiakademin.se.

 

EN DAG I BASKIEN

Vi smyger vi upp i gryningen för att starta dagen med en spännande meditation. Efter det bjuds det på te och hälsosamma godsaker som ger oss energi till dagens första yogapass. Fram tills nu har vi sällskapat med varandra i tystnad – ett vackert sätt att börja dagen. Lagom till att yogasessionen börjar lida mot sitt slut – när kroppen och sinnet landat in i magin, börjar du känna in doften av den makalösa brunchen. Mellan sessions är det bra läge för att njuta av det vackra landskapet med en promend, besöka den pittoreska byn eller kanske bara sugas in i en härlig bok. Framåt eftermiddagen väntar nästa spännande spirituella session som varar tills mörkret smyger sig på. Efter duschen sätter vi oss ner tillsammans för att avnjuta Yogiakademins alkemi igen – en läcker buffé som älskas av både kropp och smaklökar.

 

RESEFÖRSÄKRING

Yogiakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo.