Byt Destination

Midsommarretreat

21 juni chevron_right 24 juni
4 450 kr

 

En midsommardröm

Under midsommarhelgen den 21 - 24 juni, den vackraste tiden hemmavid, teleporterar vi Khola Beach och Bretagne-magin till de svenska skogarna i Bergslagen, till det mysiga retreatet Borntorpet. Låt oss skapa en ny tradition med allt vi älskar.

Vi byter ut surströmmingen, Gammeldansken och dansen runt stången mot shaking, yogiska midsommarlekar, massa gottig mat - á la vegansk sommar - och bad & bastu. Så drömmigt med barfotalivet på hemmaplan.

 

Upplägget är på klassiskt Yogiakademin-manéer. När solen värmer upp jorden, inleder vi dagen med vår signatur / morgonsekvensen som bryggar över i en meditation / stilla frukost i tystnad, lång flowklass med Josefine Bengtsson, efter lunchen leker vi som sig bör följt av en lugnare klass på eftermiddagen. På kvällarna efter middagen är det mantramys och bad. Vi bor enklare än på slottet i Bretagne men lite snoffsigare än på stranden i Khola Beach. Fin balans däremellan.

 

Borntorpet ligger strax utanför Västerås, två timmar ifrån Stockholm. Smidigt att ta sig till med både tåg och bil.

 

För mer detaljerad information hör av dig till oss på harmoni@yogiakademin.se.

 

 

Pedagogik

Yogiakademin är inte bara en yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen & sinnet, en resa du aldrig glömmer.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre.
 
Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella verktyg.
 
Alla är vi olika men alla kan yoga och meditera. Det handlar varken om prestation, perfektion eller att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva mentalt och fysiskt.

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Hatha och Vinyasa till lugnare former som Yin och Restorative och även Vipassana, dans och aktiva Osho-meditationer. För dig som inte känner till begreppen - inga problem, du kommer att älska det.

 

Under resan experimenterar och lekar vi med de olika teknikerna. Efter retreaten har du en alldeles egen personlig praktik som du kan göra var- och närsomhelst. Kanske är den 20 minuter lång, kanske två timmar - det spelar ingen roll, du bestämmer.

Efter att ha undervisat på studios i många år har vi märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och verkligen ge varje student en praktik som är unik och anpassad efter personens förutsättningar men det är just det vi gör.


Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost och massage.  

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.