Byt Destination

Bretagne

Vill du boka mer än en period?
2 juli chevron_right 8 juli
Fullt Fullt
8 juli chevron_right 14 juli
11 995 kr
15 juli chevron_right 21 juli
11 995 kr
22 juli chevron_right 28 juli
11 995 kr

 

En balans av motsatser

Under sommaren är vårt retreat beläget på ett härligt slott i Bretagne. Tiden har stannat och allt är precis lika magiskt som vi drömmer om. Platsen är som skapad för fantastiska yoga-sessions och harmonisk meditation. Otroligt charmigt och läskande.

Teamet på plats är av yttersta världsklass - alla har en sann passion för sitt värv. Vår magiska kock leker läckert med plantbaserade lokala råvaror både i rå-form och på grillen, till frukost, lunch och middag. Egentligen för bra för att vara sant.

 

Våra retreats i sommar är mellan följande datum: 9 - 15 juli, 16 - 22 juli & 23 - 29 juli.

 

Frankrikes kanske absolut vackraste plats har på något märkligt sätt blivit lite förbisett - och det njuter vi av. Det som gör Bretagne så unikt är just kombinationen av dramatiskt landskap, läckra stränder, klippiga vikar, floddalar och slätter - charmiga små byar och ett gourmandrikt kök. Och set-upen är helt otrolig - vi bor i ett slott, yogar i kapellet från 1400-talet och mediterar i slottsparken. Förutsättningarna till en mer personlighetsutvecklande, lekfull och spännande vecka har sällan skådats. 

 

 

 

 

 

 

7 anledningar att åka till Bretagne

Lorem ipsum dolor

Pittoresk fransk charm
Läckra små charmiga byar.

Maten

Vi bor i ett slott
Château du Grand Val är vårt hem.

3333333

Enastående vackert
Hänförande utsikter över det Bretonska landskapet. 

4444

Organiska råvaror
Direkt från vår trädgård.

5555

Lugnet
Vakna till fågelkvitter & tystnad.

6666

Magiskt team
Du är vårt största fokus.

777

Härliga männsiskor
Tillsammans skapar vi magi.

 

Slottsharmoni

Château du Grand Val - ett slott i Bretagne som vi har helt för oss själva. Slottet är lovordat både på hemmaplan och internationellt - den unika känslan imponerar & inspirerar.

Slottet är fantastiskt vackert och charmigt. Vi bor två eller tre personer i härliga dubbelrum. Matsalen med den öppna spisen, biblioteket och de två salongerna, den hänförande utsikten över landskapet från uteplatserna, dammarna med roddbåtarna, de 30 hektarmarken med vackra promenadvägar och den uppvärmda poolen - är vår lekplats mellan sessions.

 

Château du Grand Val och byn Combourg ligger på den Bretonska landsbygden bara en halv timma från havet tillika den lite större staden Rennes i nordvästra Frankrike.

 

 

 

Resan

Osannolikt enkelt - du flyger till Paris direkt från både Göteborg och Stockholm samt Köpenhamn, och du har en uppsjö av flygbolag att välja mellan.

Flygtur

SAS, Air FranceRyanairNorwegian flyger alla direkt till Paris.

 

En variant är att flyga till Rennes - som bara ligger ett par mil från slottet via London eller Paris med Ryanair alternativt Air France.

Transfer från flygplatsen

Vi rekommendera dig att gå ihop ett par stycken och hyra bil i Paris så att ni sen kan roadtrippa till slottet. Bara att hojta till om du är sugen på det så hookar vi upp er. Härligt också att ha bil på plats för utflykter under veckan. En variant är att ta snabbtåget TGV som tar cirka tre timmar från Charles de Gaulle till Rennes, där du sen byter tåg till Combourg. Tågresan kostar runt 900 kr. Ifrån Combourg är det sen bara 10 minuter med taxi till slottet.

 

Utcheckning sker strax efter 10-snåret och därefter beger vi oss mot Combourg för att hinna med tåget som som är framme på CDG vid 13.

 

 

Pedagogik

Yogiakademin är inte bara en yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen & sinnet, en resa du aldrig glömmer.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre.
 
Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella verktyg.
 
Alla är vi olika men alla kan yoga och meditera. Det handlar varken om prestation, perfektion eller att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva mentalt och fysiskt.

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Hatha och Vinyasa till lugnare former som Yin och Restorative och även Vipassana, dans och aktiva Osho-meditationer. För dig som inte känner till begreppen - inga problem, du kommer att älska det.

 

Under resan experimenterar och lekar vi med de olika teknikerna. Efter retreaten har du en alldeles egen personlig praktik som du kan göra var- och närsomhelst. Kanske är den 20 minuter lång, kanske två timmar - det spelar ingen roll, du bestämmer.

Efter att ha undervisat på studios i många år har vi märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och verkligen ge varje student en praktik som är unik och anpassad efter personens förutsättningar men det är just det vi gör.


Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost och massage.  

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.

 

dasasd

Bra att veta

  • Bretagne är en halvö i nordvästra Frankrike - tre timmar nordväst från Paris.
  • Från Sverige kryllar det av flyg till Paris så varför inte kombinera yogaresan med ett härligt stopp i kärlekens stad.
  • Klimatmässigt har vi givetvis prickat in den absolut härligaste perioden.
  • Även om vi är barfota under yogan så kan det vara bra att ha med dina sneakers för att njuta av de vackra promenadstigarna runt slottet.

Upplägget

NU SÅ ÄR DET SNART DAGS FÖR DITT LIVS HÄRLIGASTE RESA - EN PÅ ALLA SÄTT INSPIRERANDE VECKA PÅ ETT SLOTT I BRETAGNE.

TIDER & PRISER

Retreat-priserna inkluderar boende i sex nätter på Château du Grand Val, sex dagars yoga och meditationsklasser, mat i världsklass - frukost, lunch & middag. Det finns även möjlighet till massage för en liten slant.

 

Våra retreats i sommar är mellan följande datum: 9 - 15 juli, 16 - 22 juli & 23 - 29 juli.

 

Pris är från 10,950 kronor - om det dyker upp några frågor eller om du vill boka så är det bara att höra av dig till oss - harmoni@yogiakademin.se.

 

EN DAG I BRETAGNE

Vi smyger vi upp i gryningen för att starta dagen med en spännande meditation i det läckra slottskapellet. Efter det bjuds det på te och hälsosamma godsaker som ger oss energi till dagens första yogapass. Fram tills nu har vi sällskapat med varandra i tystnad – ett vackert sätt att börja dagen. Lagom till att yogasessionen börjar lida mot sitt slut – när kroppen och sinnet landat in i magin, börjar du känna in doften av den makalösa brunchen som håller på att dukas fram. Mellan sessions är det bra läge för att hänga vi poolen, njuta av det vackra landskapet med en promend, besöka den pittoreska byn eller kanske bara sugas in i en härlig bok. Framåt eftermiddagen väntar nästa spännande spirituella session som varar tills mörkret smyger sig på. Efter duschen sätter vi oss ner tillsammans för att avnjuta alkemin än en gång – en läcker buffé som älskas av både kropp och smaklökar.

 

RESEFÖRSÄKRING

Yogiakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo.