Byt Destination

Santa Teresa

 

Drömlik djungel & hav

Vårt magiska retreat i det sagolika vinterhemmet - Santa Teresa i Costa Rica är som skapat för fantastiska yoga-sessions och harmonisk meditation. Vi bor alla tillsammans på ett härligt boutique hotell, bara ett par stenkast från Stillahavets vågor.

Santa Teresa i nordvästra Costa Rica har varit vårt vinterhem de senaste 10 åren. Det är en plats som lockar åt sig passionerade människor från hela världen och tillsammans skapar vi en plats som är drömlik. Regnskogen löper hela vägen ner till den palmkläddastranden som enligt många tillhör världens vackraste. Klimatet är tropiskt - väldigt spaliknande i sin karaktär - runt 30 grader både i luften och i vattnet. 

 

Costa Rica är ett av de länder i världen med längst medellivslängd. Varför? Vackert och dramatiskt landskap, underbart klimat och grymt varierad surf? De själva, ticos och ticas, säger att den främsta anledningen är att skrattet och glädjen alltid är närvarande.

 

 

7 anledningar att åka till Santa Teresa

Lorem ipsum dolor

Inspirerande smaker
Restaurangen Olam har en helt fantastiskt läcker meny.

 

 

Maten

Magisk natur
Enastående vackert med palmer och sagolika vattenfall.

3333333

Spa-klimat
Harmoniskt för kropp & själ.

4444

Härliga instruktörer 
Hängivna svenska & lokala instruktörer ger allt.

5555

Bo på boutiquehotell
Hemtrevligt & nytänkande.

6666

Läckra aktiviteter
Rid, fiska eller åk canopy.

777

Alla kan surfa
Härligt nybörjarvänliga vågor.

 

Boende

Vi bor alla tillsammans på yoga & boutique- hotellet Nautilus, bara ett par stenkast från vår favoritstrand i världen.

Solen letar sig sakteligen in bland palmbladen och dagens första ljus gör sig påmint. Klockan är strax efter gryning och vi är allt som oftast synkroniserade med solen. 

 

Vi bor i superfräscha och mysiga bungalows om två till fyra personer på det bara ett par år nya Nautilus. Hotellet känns mer som villor som lever i symbios - otroligt avslappnat och härlig stämning men samtidigt uppstyrt och mysposh. Såklart finns det en svalkande pool. Restaurangen Olam har en helt fantastisk och inspirerande meny att hugga in i.

 

Innan middagen är det härligt att landa ännu mer i kroppen med en timmes avslappnade massage av vår egen Jessica Bungum med den magiska handpåläggningen - kostar 60 USD.

 

Resan

Från Sverige och Köpenhamn åker du enklast med SAS & United via New York och sen vidare till Costa Ricas huvudstad San José.

Flygtur

För att boka den transatlantiska flygresan rekommenderar vi sköna resebyrån SN Resor och vår vän Maria som du når på 0971 - 58 222. Hälsa från Yogiakademin så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna. Ett annat bra alternativ är att köpa din flygresa på nätet. Vår favorit sökmotor när det gäller att hitta bra plåtar är momondo.com.

 

Resan från Skandinavien till Costa Rica tar cirka 16 timmar. Du lämnar i ottan och landar runt 21-snåret. Så första natten spenderar du i San José. Yogiakademin rekommenderar Hotel La Riviera som ligger i närheten av flygplatsen. Då december och januari är högsäsong så är det en god idé att boka hotellrum med bra framförhållning. 

Transfer till Santa Teresa

Efter en övernattning i San José hämtas du upp av vår chartrade minibuss, på Hotel La Riviera vi 08-snåret, som tar dig hela vägen genom ett böljande och dramatiskt landskap till Nicoyahalvöns södra spets – Santa Teresa. Road-trippen, som ingår i paketet, tar cirka sex timmar och ger dig en superfin introduktion till hur vackert Costa Rica är. På hemresan så är upplägget identiskt fast omvänt. Strax efter lunch så kommer minibussen och hämtar dig på hos oss, framåt kvällen är du i San José och efter en natts sömn på hotellet är det dags att bege sig mot nya äventyr.

 

Om du hellre vill flyga mellan San José och Tambor - som ligger 40 minuter ifrån ranchen - går det såklart också att lösa. Transferflygturen kostar 1,500 SEK t/r - och du bokar direkt antingen via Fly Sansa eller Nature Air

 

Pedagogik

Yogiakademin är inte bara en yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen & sinnet, en inledning på en ny framtid.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre.
 
Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella verktyg.
 
Alla är vi olika men alla kan yoga och meditera. Det handlar varken om prestation, perfektion eller att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva mentalt och fysiskt.

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Hatha och Vinyasa till lugnare former som Yin och Restorative och även Vipassana, dans och aktiva Osho-meditationer. För dig som inte känner till begreppen - inga problem, du kommer att älska det.

 

Under resan experimenterar och lekar vi med de olika teknikerna. Efter retreaten har du en alldeles egen personlig praktik som du kan göra var- och närsomhelst. Kanske är den 20 minuter lång, kanske två timmar - det spelar ingen roll, du bestämmer.

Efter att ha undervisat på studios i många år har vi märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och verkligen ge varje student en praktik som är unik och anpassad efter personens förutsättningar men det är just det vi gör.


Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost och massage.  

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.

 

Bra att veta

  • I Costa Rica används både den lokala valutan Colones och US dollar - 1000 colones är cirka 2 USD.
  • Inget visum behövs så länge resan understiger 90 dagar.
  • Det finns ett par bankomater i Santa Teresa men ibland har de ont om cash eftersom vi befinner oss i djungeln - så det kan vara en bra idé att antingen växla till USD i Sverige alternativt ta ut lite kontanter på flygplatsen i San José.
  • Solen här nere är väldans härlig och stark så solskyddsfaktor 50 är att rekommendera.
  • En av våra läckraste utflykter är en ridtur upp längs ödestränder och kullar och då kan långbrallor vara bra att ha annars är shorts/klänning det ända som värmen tillåter.
  • Du behöver inte oroa dig for att knapra malaria-tabletter så länge du stannar på Nicoya-halvön.
  • Costa Rica är politiskt stabilt och har likt Sverige hundratals år av fred att vara stola över.

Upplägget

Härliga tider - nu är det snart dags för magiska dagar i vårt vinterhem - Santa Teresa i Costa Rica.

Tider & Priser

Yogiakademins tio-dagars resa i Santa Teresa inkluderar boende på yoga och boutiquehotellet Nautilus, hälsorika & smaksensationsfulla brunchen, fyra instruktörsledda yoga- och meditationstimmar per dag, individuella feedback sessioner samt transfer till och från flygplatsen i San José. Om du vill maximera härligheten och stanna två perioder, så får du rabatt på andra perioden med 2,000 kronor. Du kan såklart även stanna tre perioder. Det går liksom inte att få nog av magiska Costa Rica. 

 

Vi startar säsongen den 20 december och sen pågår säsongen fram till den 28 februari. Priser från 12,950 kronor. För exakta priser och datum för perioder gå vidare till bokningssystemet. 

 

En dag i vårt vinterhem

Varje dag är unik i Santa Teresa - men oftast smyger vi upp i gryningen för att starta dagen med en spännande meditation i soluppgången följt av dagens första yogapass. Fram tills nu har vi sällskapat med varandra i tystnad – ett vackert sätt att börja dagen. I slutet av yogasessionen, när kroppen och sinnet landat in i den där magiska harmonin, börjar du känna doften av den makalösa brunchen som just håller på att dukas fram. Därefter känns det oemotståndligt att skutta ner till den milslånga paradisstranden. Eller varför inte ta chansen att leka i vågorna med någon av Surfakademins instruktörer. Framåt eftermiddagen är det dags för nästa inspirerande session som håller på tills solen början närma sig horisonten.

 

Medikament

Better safe than sorry - ta kontakt med bästa och närmaste vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som rekommenderas. Vår destination är Santa Teresa på Nicoyahalvön i nordvästra Costa Rica.

 

Försäkring 

Yogiakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo längs vägen.