I höst är drömmen precis runt knuten för då är det äntligen premiär får våra yoga- & meditationsretreats hemmavid, i Stockholms skärgård.

Vi njuter av den svenska skärgårdsidyllen när den är som härligast.

Vi andas ut. En halvtimme från Stockholms innerstad finns oasen vi alla längtar efter. Skärgårdsretreatet omfamnas ödmjukt av känslan att ha landat på en egen ö, en plats där vi lever i samklang med naturen. Stadens brus byts ögonblickligen ut mot fågelsång och havets friska bris. Våra kroppar mjuknar. Sinnen vaknar. Närvaron är fullständig. Vi andas in.

Skärgården,
oh really?

 • 1
  Närvarande i alla element
 • 2
  Vi lever ut!
 • 3
  Omfamna samtiden
 • 4
  Yogiska delikatesser
 • 5
  Andas tillsammans
 • 6
  Landa i hjärtat
Skärgårds
retreat

Bland kobbar och skär

Under den vackraste tiden hemma, sensommaren, njuter vi av yoga och meditation mitt i vår svenska natur. Oslagbart mysigt.

Vi bor tillsammans i rödmålade stugor mitt i ett fridfullt naturreservat. Vi känner igen oss. En oas som får pulsen att avta och kroppen att smälta. Harmoni.

Vi bor 2-4 personer i enklare men mysiga rum. Mer chillat än på slottet i Bretagne men lite snoffsigare än på stranden i Khola Beach. En fin balans däremellan. Så fint att uppleva barfota livet tillsammans på hemmaplan.

Med havet runt husknuten, är platsen som gjord för att mellan sessions bada från bryggan, mysa på vår lilla sandstrand eller varför inte unna kroppen en välgörande bastu. Finns det spring i benen är det bara att studsa ut på de markerade vandringsstigarna som slingrar sig runt reservatet. Har du tur får du sällskap av ett rådjur. Inte heller ovanligt att du får syn på skogens kanske härligaste skatter – kantareller, blåbär och smultron som frodas i vårt närområde.


 

Ibland är drömmen närmare än vad vi tror. Vår skärgårdspärla ligger bara en halvtimmes roadtrip från Stockholms innerstad.

Väljer du bilen kör du mot Nynäshamn och svänger av mot Dalarö men annars funkar bussen mot Gålö finemang. Har du lyxen att ha egen båt är du givetvis välkommen att lägga till vid vår brygga.

Vi kickar igång med en skön yogasession vid 17-snåret på torsdagen och sen avslutar vi med en senare lunch på söndagen.

Pedagogik

Yogiakademin är inte bara en yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen & sinnet, en resa du aldrig glömmer.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre. Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella verktyg.

Alla är vi olika men alla kan yoga

Det handlar varken om prestation, perfektion eller om att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva – mentalt och fysiskt.

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Vinyasa, Kundalini och Hatha till lugnare former såsom Yin och Restorative. Stilla- och aktiva meditationsformer såsom vipassana, mantra, dans och shaking är också något våra hjärtan slår hårt för där filosofer såsom Eckhart Tolle, Goenka, Osho och Alan Watts ständigt påminner oss om vad som egentligen betyder något. För dig som inte har koll på all namedropping – inga problem, du kommer att älska det.

Under resan experimenterar vi med dessa olika tekniker på ett lekfullt men givetvis väl genomarbetat sätt. För att du ska få landa in med dig själv kommer du även att få möjlighet att uppleva magin av att vara i tystnad tillsammans. Vi håller dig givetvis i handen hela vägen och låter dig hoppa då du är redo. Som en härlig bonus, får du under retreatens gång även lära dig en egen yogasekvens utantill så att du kan behålla en finfin yogarutin även på hemmaplan. Efter att ha undervisat på studios i många år har vi nämligen märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och verkligen ge varje student en upplevelse som är unik och anpassad efter personens förutsättningar men det är just det vi har möjlighet att göra nu.


Enligt konstens alla regler

Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost, hälsa och massage.

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.

Dags
för
magiska
dagar
hemmavid

Äntligen – som vi letat & längtat. Nu har vi hittat paradiset även i Sverige. En bubbla svävandes utanför storstadens intensitet.


Reseförsäkring

Yogiakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring – skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo.


En dag i skärgården

När solen värmer upp jorden, inleder vi dagen med vår klassiska morgonsekvens som vackert bryggar över i en meditation. Därefter njuter vi av en stilla frukost som intas i tystnad. När du fyllt på med energi börjar dagens första och flowigaste yogapass. Du landar i kroppen & öppnar ögonen. Tystnaden bryts och vi avnjuter en oemotståndlig lunch. Mätt och belåten, mjuknar vi på stranden, badar på bryggan, går ut på svampjakt eller förlorar oss i spännande samtal. Framåt eftermiddagen låter vi kroppen smälta under en lugnare klass som avslutas precis när grillen är sådär lagom varm och den åtrådda middagen dukas fram på bordet. Innan läggdags landar vi i bastun, tar ett kvällsdop eller bara myser med en kopp te.