R

ena smaker från jorden. Yogiakademins matfilosofi andas balans och maten är alltid sund, smakfull, nyskapande, närodlad, ekologisk och givetvis växtbaserad.

God och näringsrik mat är njutning - och magiskt nog även ett av de främsta verktygen för att uppnå god hälsa.

Menyerna är genuint framtagna för våra olika destinationer av vår magiska yogikock Therese Elgquist.

Med sin brinnande passion för växtbaserad, näringsrik, spännande och riktigt läcker mat med mycket smaker, texturer och färger även är matkreatör, kokboksförfattare The new green salad & The new green protein.  Hon inspirerar  till att dyka ner i den underbara växtbaserade matvärlden genom de recept och artiklar hon skriver för tidningar, magasin, företag och på sin egen blogg. När hon inte kreerar recept eller reser runt med Yogiakademin och lagar mat på vackra platser håller hon workshops, föreläser och jobbar även som matstylist. 

Matfilosofi, oh really?

 • 1
  Rena smaker från jorden
  Näringsrik, närodlat, organiskt, ekologisk och växtbaserat
 • 2
  Nyskapande & smakful
  God och näringsrik mat är njutning
 • 3
  Välutvalda råvaror
  Vi avstår givetvis från processad mat till förmån för rena smaker
 • 4
  Matupplevelse
  Inspireras av matiga och smakfulla blandningar som kroppen älskar
 • 5
  Mindful Eating
  Vi låter matstunderna ta tid
 • 6
  Yogikock
  Menyerna är genuint framtagna av Therese Elgquist.

V

äxtbaserade och närodlade råvaror i säsong är grunden i all mat som lagas på Yogiakademin.

Låt dig inspireras av matiga och smakfulla blandningar av väl utvalda råvaror och de grönsaker som smakar bäst just nu från den plats där vi befinner oss. Vi avstår givetvis från processad mat till förmån för rena smaker direkt från den bördiga jorden, allt det där som inte tål lång transport, som måste njutas på plats från planta till bord – lokala örter, frukter och färska ostar. Det innebär att maten är balanserad, näringsrik och vällagad men inte för stekt, smakrik men inte mättad med för mycket salt och socker.

Vårt kök är alltid välkomnande och bjuder förutom på god och välgörande mat in till samtal om mat, njutning, hälsa och allt där emellan. Tillsammans med yoga, meditation och dans skapar den näringsrika och vackra maten en helhet för välbefinnande. 

Sattvic – tillståndet inom yoga som uppkommer när både kropp och sinne är i harmoni – genomsyrar vår filosofi kring matupplevelsen. Tillsammans med Therese bjuder vi på godsaker bestående av mogna, färska råvaror i säsong.

Mindful Eating

Att vara i nuet med sin mat är något fint, och något som gör att både kroppen, sinnet och själen kan njuta mer av maten. Att stanna upp och äta mindfullt går hand i hand med allt vi pratar om och hur vi lever på Yogiakademin. Vi låter matstunderna ta tid, så att alla sinnen hinner registrera vad det är vi äter. Hur det smakar, vad det luktar, hur det ser ut och vilka konsistenser som blandas i varje tugga.