Med sina otvingade traditioner och inspirerande arv, är Indien världens mittpunkt för att landa i kroppen med yoga, meditation och ayurveda.

Det är få platser i världen som har en sådan mystik, storslagenhet men samtidigt välkomnande aura över sig som Khola Beach. Vi blir uppfyllda.

På en öde strand med Indiska oceanen som närmaste vän ligger retreatet fördelat på ödmjukt härliga beach bungalows – berusande läckert och nästintill utopiskt. Tiden har stannat och allt är precis lika magiskt som vi drömmer om.

Det är få platser i världen som har en sådan mystik, storslagenhet men samtidigt välkomnande aura över sig som Khola Beach. Vi blir uppfyllda.

Khola Beach,
oh really?

 • 1
  Crew of love
 • 2
  Vår öde strand
 • 3
  Bländade av solens energi
 • 4
  Vi andas i takt med vågorna
 • 5
  Havet helar
 • 6
  Tomorrow Never Comes
 • 7
  Ayurvedans moderland
Vår egen
paradisstrand

På en förtrollande plats i södra Goa

Vi bor i härliga bungalows belägna på vår alldeles egna palmbeklädda strand, överblickandes Indiska oceanen. Platsen får oss att landa rakt in i hjärtat, och en ljuvlig harmoni och närvaro infinner sig ögonblickligen.

Under vintern finns det ingenstans i världen vi hellre vill vara än just här. Vädret, stranden, havet - känslan är oslagbar. En plats vars fängslande energi skapar en nästintill obeskrivlig mystik som liksom bara måste kännas & upplevas.


 

Nirvana är ett endast ett zenbuddhistiskt ögonblick borta. Resan från Skandinavien till södra Goa tar cirka 10 timmar. 

Flygtur

Vi flyger in till Dabolim Airport, Goas egna flygplats som ligger sex mil från vår härliga strand. Qatar Airways, Finnair, SAS & KLM brukar alla ha smidiga & prisvärda alternativ. För att boka flygresan rekommenderar vi vår favve sökmotor Momondo. Men vill du hålla någon i handen under bokningsprocessen ta gärna kontakt med finfina resebyrån SN Resor och vår vän Maria som du når på 0971 - 58 222. Hälsa från Yogiakademin så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna.

Klimatkompensera

Indien är ju en given favoritplats för oss med sitt magiska lugn, vackra stränder, ljuvliga väder och enastående natur. Samtidigt vet vi att flygresor har en stor klimatpåverkan och den vill vi ta ansvar för. Därför har vi valt att klimatkompensera alla resor för vårt team genom det FN-certifierade biomassa-projektet Sri Balaji i Indien. Vi uppmuntrar alla våra besökare att göra detsamma! Kika in på Klimatkompensera, eller ta kontakt med underbara Tilda på tilda.winter@tricorona.se, så hjälper de dig vidare.


Transfer till retreatet

Vårt vinterhem ligger en timmes roadtrip från flygplatsen – meddela gärna oss din ankomsttid så skickar vi vår favvo chaufför till dig. Vi smyger igång med en skön yogaklass vid 16.30 första dagen och har en underbar avslutningsklass på kvällen dag 6. Så boka gärna passande flygtider.

Pedagogik

Yogiakademin är inte bara en yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen & sinnet, en resa du aldrig glömmer.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre. Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella verktyg.

Alla är vi olika men alla kan yoga

Det handlar varken om prestation, perfektion eller om att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva – mentalt och fysiskt.

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Vinyasa, Kundalini och Hatha till lugnare former såsom Yin och Restorative. Stilla- och aktiva meditationsformer såsom vipassana, mantra, dans och shaking är också något våra hjärtan slår hårt för där filosofer såsom Eckhart Tolle, Goenka, Osho och Alan Watts ständigt påminner oss om vad som egentligen betyder något. För dig som inte har koll på all namedropping – inga problem, du kommer att älska det.

Under resan experimenterar vi med dessa olika tekniker på ett lekfullt men givetvis väl genomarbetat sätt. För att du ska få landa in med dig själv kommer du även att få möjlighet att uppleva magin av att vara i tystnad tillsammans. Vi håller dig givetvis i handen hela vägen och låter dig hoppa då du är redo. Som en härlig bonus, får du under retreatens gång även lära dig en egen yogasekvens utantill så att du kan behålla en finfin yogarutin även på hemmaplan. Efter att ha undervisat på studios i många år har vi nämligen märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och verkligen ge varje student en upplevelse som är unik och anpassad efter personens förutsättningar men det är just det vi har möjlighet att göra nu.


Enligt konstens alla regler

Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost, hälsa och massage.

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.

Dags
för
magiska
dagar

Khola
Beach

YEAH – Indien är ju yogans moderland & hela södra Goa genomsyras av ett övernaturligt lugn, vackra stränder, ljuvligt väder, enastående natur, yoga & meditation - en given favorit plats för oss.


Transfer från flygplatsen

Om du bara hojtar så skickar vi bästa chauffören för att hämta upp dig på flygplatsen i Dabolim på ankomstdagen och som droppar av dig där veckan efter. Detta till en kostnad av ca 2000 Rupees, ca 250 kr per bil.


Reseförsäkring

Yogiakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring – skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo.


En dag i Khola Beach

I takt med solen tassar vi upp i tystnad till vår första meditativa session. Vi överblickar den ändlösa horisonten och låter andetaget synkas med vågornas brus. Därefter gottar vi oss i färska frukter och mumsig gröt – även detta sker i tystnad. När du fyllt på med energi börjar dagens första och flowigaste yogapass. Du landar i kroppen & öppnar ögonen. Magin är ett faktum. I detta tillstånd avnjuter vi tillsammans den oemotståndligt ayurvediska lunchen. Mätt och belåten, chillar vi i hängmattan, tar ett bad, en båttur eller varför inte unnar kroppen en välgörande massage. Framåt eftermiddagen är det dags att låta kroppen smälta i en lugnare klass som tar oss genom solnedgången. En session som får din kropp & själ att dansa fram till kvällens enastående middag som givetvis följs av mysigt häng under stjärnorna.

True facts

För att besöka Indien behöver du ansöka om visum, en så kallad Electronic Visa, som du enkelt gör online. Passet behövs alltså inte lämnas in till ambassaden. Tänk också på att passet måste ha minst två tomma sidor och vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Cash is king – Indien kör old school. Vidare så är det lite klent med bankomater så ta gärna med Indiska Rupees (INR) – eller plocka ut på flygplatsen.

Indien ligger under vintern 4 1/2 h före svensk tid.

Indien har ett tropiskt monsunklimat och under vintern är det härliga 25 - 30 grader både i luften och i havet.

I Goa pratar majoriteten engelska. Indiska konstitutionen har erkänt 22 olika språk varav Hindi är det officiella språket i landet.

Goa ligger i västra Indien och är landets minsta delstat. Fram till 1961 var Goa en portugisisk koloni, vilket fortfarande präglar delstatens arkitektur och kultur.