Spirituellt manifest

Yogiakademin är inte bara en yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen & sinnet, en resa du aldrig glömmer.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre. 

 

Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella metoder.

 

Alla är vi olika men alla kan yoga och meditera - det finns nämligen oändligt många olika tekniker som visar oss vägen inåt. Det fina är att du inte behöver välja en eller gilla alla. För att du ska hitta något som passar just dig experimenterar vi tillsammans med olika tekniker. Otroligt spännande och givande.

 

Det handlar varken om prestation, perfektion eller att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva mentalt och fysiskt.

 

Pedagogik

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen.

Vi hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Hatha och Vinyasa till lugnare former som Yin och Restorative och även Vipassana, dans och aktiva Osho-meditationer. Under resan experimenterar och lekar vi med de olika teknikerna.

 

Även om du har en yogastudio bakom knuten så kan det vara svårt att få till det där med att ta sig dit, att passa tider och vissa dagar kanske du helt enkelt känner för att vara i ditt eget space. Tänk om du istället hade en praktik som var din – en praktik som du kan göra när det behövs eller kanske börja varje morgon med. Som lugnar din kropp. Som ger dig ro i sinnet. Kanske är den 20 minuter lång, kanske två timmar - det spelar ingen roll, du bestämmer.  

 

Efter att ha undervisat på studios i många år har vi märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och ge varje student en praktik som är unik och anpassad efter personens förutsättningar. Under resan med oss får du just det, lära dig en sekvens som du går igång på och som passar din kropp.

Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost och massage.

 

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.

 

Rena smaker från jorden

Yogiakademins matfilosofi andas balans och maten är alltid sund, smakfull, nyskapande, närodlad och ekologisk.

Menyerna är genuint framtagna för våra olika destinationer av kocken och mat- konceptualisten Emma Kolback, som har lanserat spännande restauranger runt om i Sverige de senaste 10 åren.

 

Sattvic - tillståndet inom yoga som uppkommer när både kropp och sinne är i harmoni – genomsyrar vår filosofi kring matupplevelsen. Tillsammans med Emma bjuder vi på godsaker bestående av mogna, färska råvaror i säsong.

 

Vi avstår processad mat till förmån för rena smaker direkt från den bördiga jorden, allt det där som inte tål lång transport, som måste njutas på plats från planta till bord - lokala örter, frukter och färska ostar. Det innebär att maten är balanserad, näringsrik och vällagad men inte för stekt, smakrik men inte mättad med för mycket salt och socker.