Under sommaren är vårt yoga- & meditationsretreat beläget på det härliga slottet Château du Grand Val i Bretagne. Tiden har stannat och allt är precis lika härligt som vi drömmer om.

Platsen är som skapad för fantastiska yogasessions och harmonisk meditation. Närvaron och magin infinner sig á la minute.

Teamet på plats är av yttersta klass - alla har en sann passion för sitt värv. Vår magiska kock, Therese Elgquist leker läckert med plantbaserade lokala råvaror både i rå-form och på grillen, till frukost, lunch och middag. Egentligen för bra för att vara sant.

I sommar håller vi retreats i juli.

Frankrikes kanske absolut vackraste plats har på något märkligt sätt blivit lite förbisett - och det njuter vi av. Det som gör Bretagne så unikt är just kombinationen av dramatiskt landskap, läckra stränder, klippiga vikar, floddalar och slätter - charmiga små byar och ett gourmandrikt kök. Och upplägget är helt otrolig - vi bor i ett slott, yogar i kapellet från 1400-talet och mediterar i slottsparken. Förutsättningarna till en mer personlighetsutvecklande, lekfull och spännande vecka har sällan skådats.

Bretagne,
oh really?

 • 1
  Meditera i kapellet
 • 2
  Mumsfilibabsen
 • 3
  Lugnet infinner sig
 • 4
  Passionerat crew
 • 5
  Landa i slottet
 • 6
  Sträck ut i magisk natur
 • 7
  Sagoslott från 1400-talet
Drömsk
slottsharmoni

Château du Grand Val i Bretagne

Som en sann balans av motsatser sträcker Château du Grand Val ut sig på 30 hektar i den Bretonska landsbygden. För oss ett spirituellt nöjesfält likt ett sommarland där alla attraktioner är just så, sprudlande och energifyllda.

Det vackra slottet är lovordat både på hemmaplan och internationellt - den unika känslan imponerar & inspirerar. Matsalen med den öppna spisen, biblioteket och de två salongerna, den hänförande utsikten över landskapet från uteplatserna, dammarna med roddbåtarna, den 60 fotbollsplan stora slottsträdgården som både är minitiöst groomad och vild med vackra, ringlande upptäckstråk och inte att glömma den uppvärmda poolen - det är OH GOOD LORD vår lekplats mellan sessions. Vi bor två eller tre personer i härligt spatiösa rum. 

Château du Grand Val som ligger ett par stenkast ifrån den lilla pittoreska byn Combourg tillika en halv timme från havet  och den lite större staden Rennes i nordvästra Frankrike.


 

Nirvana är endast ett zenbuddhistiskt ögonblick borta. Osannolikt enkelt - du flyger till Paris direkt från både  Stockholm, Göteborg & Köpenhamn.

Flygtur

Alla flyg går till Paris i sommar: SAS, Air FranceRyanair Norwegian. Och så kan du såklart kolla in vår favve sökmotor Momondo. En annan variant är att flyga till Rennes - som bara ligger ett par mil från slottet via London eller Paris med Air France eller Ryanair.


Transfer till slottet

Vi rekommendera dig att gå ihop ett par stycken och hyra bil i Paris så att ni sen kan roadtrippa tillsammans. Bara att hojta till om du är sugen på det så hookar vi upp er. Härligt också att ha bil på plats för utflykter under veckan. En variant är att ta snabbtåget TGV som tar cirka tre timmar från Charles de Gaulle till Rennes, där du sen byter tåg till Combourg. Tågresan kostar runt 900 kr. Ifrån Combourg är det sen bara en kort taxitripp till slottet. Incheckning från lunch, och första klassen smyger igång vid 17.

På avslutningsdagen sker utcheckning strax efter 10-snåret och därefter beger vi oss mot Combourg för att hinna med tåget som som är framme på CDG vid 13.

Pedagogik

Yogiakademin är inte bara en yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen & sinnet, en resa du aldrig glömmer.

Tänk att släppa vardagen och totalt få fokusera på dig själv. Inte det yttre utan det inre. Hela vårt upplägg är skapat för att naturligt ge dig harmoni att utforska dig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella verktyg.

Alla är vi olika men alla kan yoga

Det handlar varken om prestation, perfektion eller om att nå ett framtida mål. Yoga och meditation ger oss snarare övningar som leder oss till harmoni, närvaro och en nyvunnen kunskap om oss själva – mentalt och fysiskt.

Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Vinyasa, Kundalini och Hatha till lugnare former såsom Yin och Restorative. Stilla- och aktiva meditationsformer såsom vipassana, mantra, dans och shaking är också något våra hjärtan slår hårt för där filosofer såsom Eckhart Tolle, Goenka, Osho och Alan Watts ständigt påminner oss om vad som egentligen betyder något. För dig som inte har koll på all namedropping – inga problem, du kommer att älska det.

Under resan experimenterar vi med dessa olika tekniker på ett lekfullt men givetvis väl genomarbetat sätt. För att du ska få landa in med dig själv kommer du även att få möjlighet att uppleva magin av att vara i tystnad tillsammans. Vi håller dig givetvis i handen hela vägen och låter dig hoppa då du är redo. Som en härlig bonus, får du under retreatens gång även lära dig en egen yogasekvens utantill så att du kan behålla en finfin yogarutin även på hemmaplan. Efter att ha undervisat på studios i många år har vi nämligen märkt att det är svårt att gå riktigt djupt och verkligen ge varje student en upplevelse som är unik och anpassad efter personens förutsättningar men det är just det vi har möjlighet att göra nu.


Enligt konstens alla regler

Alla i Yogiakademins instruktörsteam är internationellt certifierade yogainstruktörer, enligt Yoga Alliance (RYT). Vi har dessutom en bakgrund av att arbeta med människor inom meditation, terapi, breathwork, kost, hälsa och massage.

Men det är inte enbart teamets gedigna kunskap och erfarenhet som gör oss alla en del av Yogiakademin. Det är snarare vår nyfikenhet på livet och mod att dyka in i oss själva samt viljan och förmågan att på ett strukturerat, personligt och engagerande sätt dela med oss av det till dig.

Dags
för
magiska
dagar
i
bretagne

Nu så är det snart dags för ditt livs härligaste resa - en på alla sätt inspirerande retreatvecka på ett sagoslott i Bretagne.


Reseförsäkring

Yogiakademin rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring – skönt att få hjälp om det dyker upp lite hallaballo.


En dag i Bretagne

Vi smyger upp i gryningen för att starta dagen med en spännande meditation i det läckra slottskapellet. Efter det bjuds det på frukost och hälsosamma godsaker som ger oss energi till dagens första yogapass. Fram tills nu har vi sällskapat med varandra i tystnad – ett vackert sätt att börja dagen. Lagom till att yogasessionen börjar lida mot sitt slut – när kroppen och sinnet landat in i magin, börjar du känna in doften av den makalösa brunchen som håller på att dukas fram. Mellan sessions är det bra läge för att hänga vi poolen, njuta av det vackra landskapet med en promenad, besöka den pittoreska byn eller kanske bara sugas in i en härlig bok. Framåt eftermiddagen väntar nästa spännande spirituella session som varar tills mörkret smyger sig på. Efter duschen sätter vi oss ner tillsammans för att avnjuta alkemin än en gång – en läcker buffé som älskas av både kropp och smaklökar.

True facts

Bretagne är beläget i nordvästra Frankrike - tre timmar från Paris.

Från Sverige kryllar det av flyg till Paris så varför inte kombinera yogaresan med ett härligt stopp i kärlekens stad.

Vädermässigt har vi givetvis prickat in den absolut härligaste perioden.

Även om vi är barfota under yogan så kan det vara bra att ha med dina sneaks för att njuta av de vackra promenadstigarna runt slottet.